Últimes notícies

Seminari de Música

LA MÚSICA A L’AUSIÀS MARCH

A la classe de Música treballem aspectes molt diferents sobre aquest fascinant art.

Per una banda, l’assignatura se centra a primer d’ESO en aspectes bàsics del llenguatge musical com el concepte de melodia, ritme i pulsació. Per això la pràctica de l’instrument, en aquest cas la flauta, és fonamental.
Aquestes són algunes de les peces que hem treballat aquest trimestre
Imágenes integradas 1Imágenes integradas 2
Per altra banda, per poder apreciar i gaudir de la música hem d’entrenar l’oïda i per tant treballem amb audicions de diferents estils i etapes i les comparem.
Danza del fuego de Manuel de Falla:
A tercer d’ESO incidim més en l’aspecte històric i estètic de la música començant des de l’Edat Mitjana fins a ariibar al segle XX. Continuem treballant amb la flauta, amb audicions i activitats com presentacions en power point o treball de producció musical amb diverses aplicacions.
Cada trimestre veiem i comentem pel.lícules ambientades en l’època treballada o amb banda sonora interessant que ens fan reflexionar sobre la importància de la música en el cinema o en altres arts com la dansa, la literatura…
Escena de “Farinelli, il castrati”
En aquesta pel.lícula introduïm les característiques estètiques del Barroc i el naixement de l’òpera com a unió íntima entre l’art del teatre i de la música.