Últimes notícies

Robòtica

El centre ofereix difernts programes de treball depenent del curs.

A 3r d’ESO es treballa la Robòtica en una optativa trimestral, a on mitjançant els kits LEGO EV3 els alumnes aprenen a dissenyar i programar un Robot perquè faci una tasca determinada amb l’ajuda de diferents sensors. Per exemple: detectar una paret i que passi pel costat, seguir un camí marcat al terra, etc. En una part complementària, es dissenya i programa una aplicació mòbil per a controlar remotament el Robot, utilitzant la plataforma “app-inventor-2” per a dispositius Android. Aquesta optativa és totalment pràctica.

A més a més, dins de l’assignatura de Tecnologia es dedica un trimestre a aprofundir en la programació utilitzant el software Scratch i amb l’ajuda dels kits LEGO WeDo per a controlar un robot.

A 4t d’ESO dins de l’assignatura de Treball de Recerca, els mateixos alumnes formen 2 equips de 8 components que entran a competir en la ja famosa FIRST LEGO LEAGUE. Aquesta competició té com a objectiu fomentar entre altres: el treball en equip, la investigació, la organització, la dedicació, la comunicació, la motivació i fins i tot la diversió. Per descomptat que es dissenyen i programen robots, però es bàsicament com a eix vertebrador. El mateix professor pren una figura d’entrenador on el tracte és d’igual a igual amb els alumnes. El treball de recerca d’un projecte científic d’actualitat, i la possibilitat de passar tornejos locals, estatals i amb la fita d’una final mundial, dibuixen un crèdit on els alumnes viuen una experiència única.

Al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’SMIX, l’alumnat treballa amb robots BQ i imprimeix les seves peces en una impressora 3D de l’institut.

Al Cicle Formatiu de Grau Superior d’ASIX l’alumnat realitza projectes d’Internet of things, vinculant dispositius de maquinari (robots, plaques mare…) amb programació.

Donat l’èxit de la implantació de la robòtica al centre, el curs 2017-18 s’ha incorporat la robòtica a 1r i 2n d’ESO.