Últimes notícies

Xerrada Arrels 2n ESO

Hola,

Amb la col·laboració dels professors i la Coordinadora de 2n els grups A i B primer, i C i D en segon lloc, després de l’hora del pati del dimecres 14 de novembre, s’han desplaçat a la Sala d’Actes per tal de rebre un voluntari de la Fundació Arrels. Podeu consultar la tasca d’aquesta associació a la seva pàgina web: Arrels.

Els alumnes, dins del projecte de narració de llengua castellana, s’han apropat a una realitat sovint invisible: el sensellarisme. Aquest concepte és definit com a: la situació d’una persona que no disposa de les mínimes condicions d’habitatge que permeten viure amb dignitat.

Tot i que hi convivim a diari a la ciutat de Barcelona, no en tenim prou informació. Hem considerat que els alumnes podien acostar-s’hi mitjançant un projecte narratiu en diverses etapes. En primer lloc, han investigat sobre el tema mitjançant la Fundació Arrels que es dedica a atendre i orientar les persones que viuen al carrer. A més han creat un personatge per tal de delimitar els prejudicis o falses creences i l’han convertit en un conte. Per acabar, han assistit a una xerrada en la qual en Sebastià, voluntari de la Fundació, els ha ajudat a dirigir una mirada més realista a un col·lectiu que necessita d’acompanyament i solidaritat. Donem les gràcies al Sebastià per les seves explicacions i pel diàleg que ha establert amb els alumnes.