Últimes notícies

Trobada XAJI

Avui l’alumnat que forma part de la xarxa activa de joventut per la igualtat han participat de la 5a Trobada de la Xaji, on han participat dels següents tallers:

Itinerari: Percepció, cos i espai. L’objectiu del taller ha estat visibilitzar la diferència que tenim les persones a partir del nostre cos sexuat a l’espai públic i com influeixen els rols de gènere que estableix la societat en el disseny de la ciutat i en la nostra experiència.

Posem remei a la LGTBIfòbia. En aquest taller hem entès què és la LGTBIfobia i d’on neix aquest fenomen. A base d’un debat reflexiu i participatiu hem identifiquin situacions conflictives per tal de poder posar-hi remei.

M’ importa entendre’m en conflictes interculturals “SER DONA”. Hem creat collages per analitzar conflictes interculturals per ser dona.

No et quedis immòbil, ACTUA!!!. Taller dinàmic i divertit on l’expressió del cos i les situacions de desigualtat i violència masclista normalitzades socialment anomenades micro violències, ha tingut un paper protagonista. A través de dinàmiques teatrals hem representat, identificat, analitzat i proposat alternatives davant de diferents situacions de desigualtat que es donen al nostra dia a dia.

TINC UNA AMIGA QUE DIU QUE LI AGRADES. MANERES DE LLIGAR… TOT S’HI VAL?. Hem parlat de tots aquells estereotips i desigualtats de gènere que s’activen en el moment de lligar. També hem reflexionat sobre les emocions que es posen en joc i sobre quin tipus de relacions volem construir, fomentant unes relacions afectives i sexuals sanes i unes habilitats comunicatives que ens permetin relacionar-nos lliurement.

Com participem al meu institut?. Taller per reflexionar, compartir i crear estratègies de participació dels diferents grups de la XAJI als seus instituts. Treballarem al voltant de les següents qüestions: Quin espai i grau de participació els hi ofereix el seu centre? Què poden fer per tenir-ne més? Perquè és important que participin? També es prendrà consciència dels rols que hi ha a cada grup i de les motivacions que tenen.

Visca les Bruixes! Espai-Taller de Sonoritat i Apoderament per a Noies de la XAJI
En un primer moment, i partir de jocs, vídeos i dinàmiques participatives, hem parlat sobre qui van ser realment les bruixes, el motiu de la seva persecució i sobre les seves homòlogues en l’actualitat com a exercici de memòria històrica.

CONSTRUINT HOMES. Les noies i els nois participants han representat la construcció social del que és ser un home i de la masculinitat a través d’una activitat creativa. Mites de la masculinitat. Les persones participants han reflexionat sobre els mites socialment acceptats d’homes i de la masculinitat a través del joc físic.